dizajniramo za budućnost

zbog ljubavi prema vožnji

dizajn sljedeće generacije

Naši dizajneri osmišljavaju konceptne automobile sa svrhom. Ne samo za pokazivanje. Filozofijom i vrijednostima dizajna KODO: Duša pokreta razvili smo ideje koje prenose dušu i ličnost. Naši konceptni automobili svojim osjećajem vitalnosti i elegantnim i profinjenim izgledom otkrivaju dizajn sljedeće generacije koji se pretače u Mazdine automobile koje ćete voziti u budućnosti i za kojima će svi okretati glave, a mnoga srca zakucati brže.

pogledajte kako se stvara budućnost

Na tokijskom sajmu automobila 2017. Mazda je predstavila dva konceptna automobila putem kojih smo otkrili svoje ideje u vezi sa dizajnom sljedeće generacije za Mazdu VISION COUPE i budućnost kompaktne limuzine za Mazdu KAI CONCEPT. U ovom videozapisu Ikuo Maeda, voditelj globalnog tima za dizajn, pojašnjava šta su naši dizajneri nastojali postići.

kako se je razvijala ideja dizajna

Naša filozofija dizajna KODO – Duša pokreta rodila se 2010. Nama je automobil puno više od komada metala koji se kreće sa jednog mjesta na drugo. Svaki automobil trebao bi imati ono nešto što ga čini živim i stvara snažnu vezu sa ljudima koji ga upotrebljavaju. Naši dizajneri pokušali su uhvatiti taj neuhvatljivi kvalitet pomoću dizajna Kodo u konceptnim automobilima, uključujući Koeru, Hazumi, MX-5 Speedster i MX-5 Spyder.

proslavite svoj stil

koeru

Mazda Koeru, crossover SUV, svojim nevjerovatno aerodinamičnim oblikom, niskim putničkim prostorom i širokim proporcijama prenosi snažan osjećaj brzine i impresivan izgled. Oblik poboljšava protok vazduha čime se povećava stabilnost, posebno pri velikim brzinama, i postiže nevjerovatno zabavna vožnja.

istražite

hazumi

Komunikacija dizajna Kodo unedogled se može prilagoditi kako bi se izradili automobili svake veličine za kojima svi okreću glave. Mazda Hazumi vrlo je malen konceptni automobil. Nadahnuće za njega pronašli smo u maloj, ali temperamentnoj životinji. Uprkos veličini, Mazda nije sklona kompromisima pa je Hazumi u potpunosti opremljen naprednom tehnologijom Skyactiv.

istražite

mx-5 speedster/spyder

Našu filozofiju zabavne vožnje u laganom automobilu doveli smo na novi nivo konceptnim automobilima MX-5 Speedster i MX-5 Spyder. Nadahnuće za Spyder pronašli smo u klasičnim, starinskim automobilima, što je vidljivo u platnenom krovu koji izgledom podsjeća na gornji dio bikinija, rešetkama za ulaz vazduha i posebnim 17-inčnim felnama. Speedster je zapravo roadster ogoljen do srži kojim se možete voziti bez krova s vjetrom u kosi.

istražite
izrada

snaga ljudskog dodira

Kako bismo u vama pobudili emocije kad vidite i vozite Mazdu, u naše automobile udahnuli smo život vještim ljudskim rukama i snagom ljudskog dodira. Tu odanost radu ljudskim rukama možete osjetiti u vožnji kroz koju se formira snažna veza sa Mazdom.

istražite naše proizvode