dizajn kodo – duša pokreta

oblikovan rukom. ima dušu.

ruke koje pretvaraju glinu u osjećaje

Ništa ne može nadomjestiti vješte ljudske ruke i snagu ljudskog dodira kad se radi o dizajnu Mazde. Dizajn Kodo – Duša pokreta naša je filozofija udisanja života i ličnosti u naše automobile. Modelari gline proučavaju ideje u glinenim modelima, a zatim svojim vještinama i emocijama oblikuju i transformišu svoje ideje u modele stvarne veličine sa dušom i linijama koje će u ljudima pobuditi emocije.

izrada

Naše zanatlije uz pomoć tehnologije Takumi obrađuju metal sve do debljine jedne dvadesetine ljudske dlake. Ta vještina i preciznost ključni su za oživljavanje vizije dizajna Kodo – Duša pokreta naših dizajnera, od predivnih glinenih modela do pokretne trake. To zovemo Mazdinom umjetnošću proizvodnje.

vrhunski majstor za boje

dodir ruke

Služimo se bojama kako bismo u ljepotu dizajna KODO udahnuli život. TAKUMINURI je Mazdin ekskluzivni pristup koji se koristi naprednom tehnologijom bojanja za kreiranje tonova bogate dubine i sjaja čime se naglašava svaka senzualna oblina i linija.

boje koje vas dirnu

Pištoljem za prskanje i pedantnim pokretima ruke vrhunski lakireri dodaju sloj po sloj, poput umjetnika, i sarađuju sa dizajnerima boja kako bi postigli idealnu boju čija ljepota prodire u srca ljudi 

ugodnija vožnja

dizajn u čijem je središtu čovjek

Koristimo napredne tehnike za proučavanje načina kretanja i reakcije ljudi tokom vožnje i povezujemo inženjere i dizajnere kako bi dizajnirali putnički prostor i interijer na temelju pristupa u čijem je središtu čovjek. Tokom vožnje sve se čini prirodno i bez stresa. Vozač ima maksimalnu kontrolu, omogućena mu je potpuna sigurnost i vrhunski užitak u vožnji.

inovativan dizajn priznat je na globalnom nivou

nagrađivani automobili

Uz preko 350 nagrada za dizajn i sveobuhvatne inovacije, od nagrade Red Dot za dizajn do nagrade automobila godine časopisa What Car?, Mazdina filozofija dizajna poznata je po tome da donosi ljepotu, učinkovitost i vozne performanse u jednoj nepobjedivoj kombinaciji.

ljepota i energija kreirane rukom

Pogledajte Mazdu CX-5, djelo naših vještih zanatlija. Dizajnom Kodo kreiran je snažan osjećaj kretanja prema naprijed. Izuzetna okretnost i brzina naglašene su soul crvenom crystal bojom.

saznajte više