wltp

wltp – mjerenje emisije u realnim režimima vožnje

WLTP (Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure) označava globalno usklađen ispitni postupak za vozila u većem rasponu uslova vožnje nego prethodno zastarjelo ispitivanje Novi evropski vozni ciklus (NEDC).

Nakon uvođenja , u septembru 2017. rigorozna ispitivanja WLTP-a sprovedena su u laboratorijskim uslovima pod strogim nadzorom sa ciljem mjerenja ekonomičnosti potrošnje goriva, nivo emisija CO2 i nivo zagađivanja u novim ličnim automobilima. Potrošnja energije električnih i plug-in hibridnih vozila takođe se mjeri. Cilj novih ispitivanja pružanje je realističnije slike korisnicima o potrošnji i emisiji vozila u svakodnevnim uslovima vožnje.

Mazdini obnovljeni motori Skyactiv zadovoljavaju najnovije propise standarda emisije Euro 6d. Sva naša buduća tehnologija zadovoljiće sve zahtjevnija ograničenja emisije vozilima koja su zabavna za vožnju i imaju čiste i ekonomične pogonske sklopove.

WLTP – PREDNOSTI ZA VOZAČE

Imate puno tačniju informaciju o ekonomičnosti potrošnje goriva i emisijama novog automobila. Možete uporediti rezultate testiranja različitih vozila kako bi lakše donijeli odluku. Ovo testiranje će postati standardno svuda u svijetu pa će podaci o potrošnji i emisijama biti pouzdaniji.

FAZE UVOĐENJA WLTP-A

WLTP je stupio na snagu 1. septembra 2017. kao dio novih standarda Euro 6c i Euro 6d TEMP za nove modele, pa će se od 1. septembra 2018. primjenjivati na sva novoregistrovana vozila.
Od januara 2020. prilikom prodaje novih automobila prikazivat će se samo podaci WLTP-a.

ČESTO POSTAVLJANA PITANJA

Hoće li podaci o ekonomičnosti potrošnje goriva i emisijama CO biti precizni i točni?

Kao što je to slučaj kod svakog laboratorijskog ispitivanja, tako će se i ovdje nazirati razlike između rezultata u laboratoriji i stvarnih uslova vožnje. Međutim, rezultati postupka WLTP biće sličniji stvarnim uslovima vožnje nego starim ispitivanjima.

Hoću li bolje razumjeti kako različite opcije na automobilu utiču na ekonomičnost potrošnje goriva?

Da. Pomoću postupka WLTP moći ćete vidjeti kako različiti točkovi i gume, alarmi, senzori za parkiranje, električna sjedišta i druge opcije utiču na potrošnju goriva. Staro ispitivanje NEDC koristilo je osnovni model za svaki automobil.

s mazdom nema kompromisa

Proučite na koji način tehnologija Skyactiv pruža odlične performanse i učinkovitost

ovdje smo da vam pomognemo

Kontaktirajte sa nama i daćemo vam odgovore na sva vaša pitanja