ŠTO NAS MOTIVIRA

PRIČE O MAZDI

SADRŽAJ ISTRAŽITE OVDJE

LJUDI, DUŠA, AUTOMOBILI

Mazda je uvijek više od pukog automobila. Ona je portal u nove svjetove, bilo da se radi o našem bogatom japanskom nasljeđu, inspirirativnom ličnom doživljaju ili putovanju za koje želite da traje zauvijek. Proučite širok raspon tema u našem online magazinu.

Mazdin rečnik

Da li znate koje je porijeklo naziva Mazda? Da li ste ikada čuli za izraz „jinba ittai“ i zapitali se šta on znači ili kako se izgovara? Upoznajte se sa našim sveobuhvatnim vodičem za Mazdinu japansku terminologiju.

 

Pogledajte njihov izbor
NAJBOLJE VOŽNJE NA SVIJETU

Najuspješniji novinari iz Holandije, UK-a i SAD-a iz područja automobilizma pišu o nezaboravnim izletima na svim vrstama terena. Iznad norveških fjordova i kroz australijsku divljinu, uz portugalsku obalu, u japanskim planinama ili ravno kroz srce Amerike. Saznajte šta je te puteve učinilo nezaboravnima.

 

PROVJERITE NJIHOV ODABIR
IZ JAPANA U SVIJET: MAZDIN DIZAJN

Skriven jezik oblika i kako prostori između njih stvaraju dinamičan pokret. Otkrijte neke ključne koncepte japanskog dizajna na kojima počiva Mazdina filozofija. To je način na koji vožnju pretvaramo u inspirativan i lični doživljaj.

 

SAZNAJTE VIŠE OVDJE
MAZDA CX-5: EVOLUCIJA IKONE

Kako smo privukli sve poglede na naše japanske ideale o dizajnu i performansama? Priča o uspjehu Mazde CX-5 započela je konceptom koji je s vremenom postao jedan od najprodavanijih SUV-ova u svom razredu. Pratite izvanredan uspon ovog automobila, koji je testiran i dokazan u ekstremnim uslovima Arktika i vijetnamskih planina.

 

PROČITAJTE NAŠU PRIČU O USPJEHU
MAZDA CX-5: UPOZNAJTE TVORCE

Upoznajte dizajnere i modelare kojima je data sloboda da slijede svoju inspiraciju kako bi pretvorili Mazdinu viziju i filozofiju u najnoviju generaciju Mazde CX-5. Što je zapalilo njihovu maštu? Kako su to izveli?

 

PRIMAJTE NJIHOVE UVIDE

 

MAZDA MX-5 RF: PRAKTIČNOST I PERFORMANSE

Legendarni kabriolet odveli smo na izlet na vanjske Hebride. To je priča o okretnosti, prekrasnim prikazima i dražesnim iznenađenjima. Može li se spustiti krov bez kompromitovanja udobnosti vožnje u zatvorenom? Može li kompaktan dizajn još uvijek pružiti dovoljno prostora za sve što želite uzeti sa sobom?

PROČITAJTE NAŠU PRIČU O USPJEHU